RUGZAKJE
Als we geboren worden krijgen we allemaal een rugzakje met ons mee die gevuld wordt tijdens je kinderenjaren. Mijn rugzakje werd gevuld door een zwaar beschadigde moeder met een narcistische persoonlijkheidsstoornis. Wat als je de wereld leert verkennen en herkennen door de ogen van een moeder met deze stoornis? Je leert niet om te voelen maar je leert om tot in detail hoe je het beste kunt projecteren  en externaliseren. Toen ik tot het inzicht kwam dat de manier, waarop ik naar de wereld keek niet van mij was, raakte ik erg verward. Ik besefte dat ik geen ander referentiekader had dan dat van mijn moeder. Ik ben (op) gevoed met gevoelens van wrok, haat, achterdocht, angst, pijn en negatieve gedachten, maar ze behoorden mij niet toe, wat nu?

MODDERPOEL
Mijn zaadje werd dus gepoot in een vieze modderpoel. In de loop der jaren heb ik geleerd dat zelfkennis de sleutel is. Elk mens hier op Aarde heeft keuze om onderscheid te maken tussen dankbaarheid of lijden. Waarin laat je je zaadje ontkiemen? Luister je naar de fluistering van je hart of naar de stem van het ego? De fluistering van ons hart leidt ons naar licht en liefde, zij kiest voor geluk, liefde en verbondenheid en vraagt ons naar binnen te gaan, voor zelfonderzoek en emotionele bevrijding. Ons ego daarentegen leidt ons naar schaarste, conflicten, negativiteit en klagen. Jij hebt de macht om hierin een keuze te maken. 

EEN NIEUW BEGIN
Niet zo heel lang geleden heb ik mijn moeder de inhoud van mijn rugzakje terug gegeven, daardoor heb ik mezelf bevrijd van het hele verhaal van mijn jeugd en een deel van mijn volwassen bestaan. Het heeft me precies 30 jaar gekost om mij hiervan te bevrijden. Ik heb de diepe wonden die zij in mijn ziel heeft gekerfd helemaal vanuit mijn eigen kracht geheeld.  Ik ben niet de vrouw die zei mij wilde laten zijn. Integendeel! Mijn opvoeding heeft me niet klein gekregen, het heeft me strijdlustig gemaakt en in mijn kracht gezet. Het heeft even geduurd, maar ik ben ontwikkeld tot een vrouw die bereid is immer en altijd de wereld als mijn spiegel te zien en mezelf op die manier verder te helen. Ik ben een vrouw geworden die niet langer bang is voor haar emoties, ik verwelkom ze in zachtheid want ze zijn een deel van mij en hunkeren naar mijn liefde en acceptatie. 

PUZZEL COMPLEET
Mijn persoonlijke zoektocht is tot een einde gekomen, ik heb geleerd om te vergeven, het krachtigste middel wat er bestaat om tot genezing te komen. De modderpoel is geschoond van alle schimmels, bacteriën, virussen (lees; ongezonde overlevingsstrategieën, overtuigingen en coping stijlen) en uitgegroeid tot vruchtbare grond waar het zaadje zich heeft ontwikkeld tot een krachtig mens met een oneindig potentieel. Door mijn ervaringen uit mijn rugzakje ben ik ervaringsdeskundige geworden op het gebied van trauma`s.

In liefde

Karin