DEZE TRAININGEN WORDEN ALLEEN OP AANVRAAG AANGEBODEN

ROTS & WATER VOOR SCHOLEN
Rots en Water oefeningen leren het kind op een vriendelijke, maar duidelijke wijze zijn of haar grenzen aan te geven. Misschien is wel het allerbelangrijkste dat kinderen hun impulsen leren beheersen. Eerst denken, dan handelen vanuit het principe stromend als water en stevig als een rots.

Rots & water 

FIJNZINNIG FILOSOFEREN AAN HUIS
Filosofie prikkelt de verwondering en fantasie in de belevingswereld van het kind. Jonge kinderen stellen vele vragen, de zogenaamde.:  "waarom vragen ?" Dit is nodig voor het kind om onderscheid te leren maken. Het mooie van kinderen is dat ze volledig openstaan om al deze gedachtekronkels met elkaar te bespreken. Geen vaststaande feiten maar volledige overgave om te leren ontdekken en te spelen met woorden. 
Filosoferen met kinderen

PUBERTEIT EN SEKSUALITEIT AAN HUIS EN VOOR SCHOLEN
Het begrip seksuele voorlichting is te beperkt en wordt nog vaak alleen geassocieerd met het geven van informatie over de voortplanting. Seksualiteit heeft ook te maken met gevoelens van vriendschap en liefde, met relaties en omgangsregels. We spreken daarom liever van relationele en seksuele vorming. In deze brede betekenis hoort het thuis in alle groepen van de basisschool.
Puberteit 10+ 

TIENERMEIDEN CLUB AAN HUIS
De Tienermeiden club is een wekelijkse bijeenkomst van jongedames vanaf 11 tot en met 14 jaar. We filosoferen over van alles en nog wat en gebruiken de informatie over groen en rood denken uit de leerzame Leef boeken van Theo Legters. 
Tienermeidenclub